IZGRADNJA MRTVAČNICE: Po grobnici uplatiti 200 KM sada, isti iznos ponoviti do Uskrsa

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Upravo onako kako smo i bili najavili večeras je u zgradi osnovne škole u Mandinu Selu održan sastanak kojemu se odazvao veći broj predstavnika kućanstava našega sela i onih koji imaju grobnice u našemu groblju, a žive u drugim mjestima (Tomislavgrad).

Postojeća objekt kapelice bi se srušio i gradio bi se novi, većih dimenzija, prema idejnom rješenju koji je uradila tvrtka Moj dom d.o.o Tomislavgrad, a ako financijske mogućnosti dopuste i ogradni zidovi (sukladno mogućnostima, uskoro će se izraditi troškovnik izgradnje zida).

Nakon rasprave dogovoreno je da svi oni koji posjeduju grobnice već sada izvrše uplate 200 KM po grobnici, dok bi se druga uplata (200 KM/ grobnica) vršila do Uskrsa. Uplate treba izvršiti na namjenski račun u Addiko banci (preko puta hotela Tomislav), na isti račun na koji se već uplaćuje i za održavanje groblja.

Nakon druge uplate i analize financijske situacije objavili bi natječaj za izvođenje radova.

Dogovoreno je i da su svi oni koji trenutno nemaju grobnice, a budu ih gradili u budućnosti, dužni na isti račun uplatiti puni iznos potreban za izgradnju mrtvačnice, jer se u protivnom nikome neće dopustiti korištenje mrtvačnice, do izmirenja duga.

Pozivaju se, također, i svi oni koji nisu izmirili svoja dugovanja za održavanje groblja (1 KM/ležaju) da ih izmire u dogledno vrijeme.