IZBORI ZA PREDSJEDNIKA RH: Poziv biračima za prethodnu registraciju

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Vlada Republike Hrvatske je 14. studenoga 2019. donijela Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske.

Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 22. prosinca 2019.

Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača!

Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

• ako žele glasovati u inozemstvu, zatražit će PRETHODNU REGISTRACIJU

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

• birači koji nemaju osobnu iskaznicu s podatkom o prebivalištu u inozemstvu moraju se AKTIVNO REGISTRIRATI.

• birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske NE MORAJU SE AKTIVNO REGISTRIRATI već će biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta upisanoj u osobnoj iskaznici.

Zahtjevi za aktivnu registraciju i prethodnu registraciju, upis ili dopunu mogu se podnijeti zaključno do srijede 11. prosinca 2019.

S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja koji će se, ukoliko niti jedan kandidat u prvom krugu glasovanja ne osvoji više od 50% glasova birača održati 5. siječnja 2020. godine, pozivanju se birači da se, prilikom podnošenja zahtjeva za prethodnu/aktivnu registraciju birača za prvi krug glasovanja, izjasne i za drugi krug glasovanja.

Popunjeni i potpisani zahtjevi uz presliku identifikacijske isprave mogu se predati osobno u konzulatu RH u Livnu, poslati poštom (Trg Žitarnica bb, Livno) ili na e-mail adresu konzulata: krh.livno@mvep.hr

Detaljnije obavijesti dostupne su na stranici http://ba.mvep.hr/