IZASLANSTVA OPĆINE TOMISLAVGRAD I HBŽ POSJETILA GRAD ĐAKOVO

IZASLANSTVA OPĆINE TOMISLAVGRAD I HBŽ POSJETILA GRAD ĐAKOVO

objavljeno u: NOVOSTI | 0
Izaslanstvo Općine Tomislavgrad (Luka Krstanović, predsjednik Općinskog vijeća i Mijo Zrinušić, savjetnik načelnika) i izaslanstvo Hercegbosanske županije (predsjednik skupštine Robert Bagarić i pomoćnik ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa Mate Spajić) posjetitli su Grad Đakovo, gdje su se susreli s đakovačkim gradonačelnikom Marinom Mandarićem, te zamjenicima gradonačelnika Antunom Galićem i Robertom Franceom.
Razmjena pozitivnih gospodarskih iskustava, s naglaskom na povlačenje sredstava iz europskih fondova, kroz izradu projekata iz programa prekogranične suradnje, glavne su teme susreta s gradonačelnikom.
Općina Tomislavgrad i Grad Đakovo potpisali su povelju o prijateljstvu i suradnji u kojem su se obvezali na suradnju na gospodarskon, kulturnom i obrazovnom planu.
Višestruko prijateljstvo povezuje naš Tomislavgrad i Đakovo u kojemu živi puno Duvnjaka, bolje reći Đakovčana duvanjskoga podrijetla. Prijateljski susret dvaju gradova uistinu je bio lijep, raznolik i bogat.
Bio je ovo i još jedan prijateljski susret dviju srednjih strukovnih škola – tomislavgradske i đakovačke. Susret je urodio novim kreativnim idejama za buduće zajedničke školske projekte.
Sadržajnosti i zanimljivosti svakako je pridonijelo predstavljanje knjige „Iz dnevnika jedne mlade“ Ivane Ćurić, koje se održalo u župnoj dvorani Svih svetih u Đakovu. Predstavljanju su nazočili predstavnici vlasti obiju lokalnih zajednica, Hercegbosanske županije, predstavnici strukovnih škola, kao i crkveni velikodostojnici.