ISPUNILA SE MALA JOSIPINA ŽELJA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Josipa Šarac rođena je u Zagrebu gdje i pohađa Osnovnu školu Brestje. Uskoro će krenuti u 3. razred. Još uvijek se nalazi u zavičaju svoga oca Kažimira koji je u rodnom Mandinu Selu pohađao prva četiri razreda osnovne škole koja ove godine bilježi 108 godina svoga postojanja.

Krv nije pura, rekli bi naši stari i skoro svaki put kad prolazi automobilom s ocem Kažimirom i majkom Antonelom prema Tomislavgradu, ili nazad, Josipa je izražavala želju za posjetom ovoj kamenoj zgradi iz koje su izišli brojni naraštaji Mandoseljana, Srđana, Rašćanaca, između ostaloga i njen otac, stric, did…

Josipina želja se jučer konačno ostvarila. Škola je bila otključana jer je Janja koja se brine o čistoći i urednosti škole pripremala školu za početak nove školske godine.

Josipa je bila oduševljena ovom malom, skromnom ali poviješću bogatom školskom ustanovom. Toliko ju je oduševila da je kazala da joj je ljepša od njene zagrebačke. S tim su se složio i dvojac iz njene pratnje – sestra Emanuela i tetkić Ante koji su, zajedno s Josipom, snimili cijelu školu iznutra i izvana. Skromna je školskim opremom i didaktičkom opremom ali je bogata lijepim sjećanjima brojnih učenika koji su je pohađali kroz proteklih 108 godina.