ANTE MATIĆ: Molitva Isusu i njegovoj Majci Mariji za hrvatski narod

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Dragi Isuse, i Gospe naša, Kraljice Hrvata, naši životi pretvoreni su u križne putove koji vode sve do Kalvarije jednog naroda, a taj narod hrvatski, Božji  Sine, bio ti je vjeran stoljećima, kao možda malo koji narod u ovoj suznoj dolini.

Daj nam snagu, hrabrost, spremnost i milosti da ne izgubimo volju za životom, da ne pokleknemo pred ovim zlom koje nas je snašlo.

Ako u ovom puku nastavljaš svoju muku za otkupljenje svijeta,onda nam u ovoj boli i kušnji pruži svoju ruku.

Božji Sine, patnja koju podnosimo i u kojoj se utapamo, ne zaboravi nas i ne ostavljaj nas same, nemoćne i jadne, jer mi smo tvoje djeca nestašna koja te mole i koja te, Isuse oprosti nam, katkad u bijesu i stresu psuju i koja te vole. Čudan smo mi narod, Isuse, naivan i ponekad zloban, vjeran i nevjeran, težak  sebi, a kamoli da neće i Tebi.

Božji sine, iz dubine  duše vapijem: ne dopusti da budemo kušani više od onoga što možemo podnijeti. Daj nam milost da nadvladam ova dva zla što nas snađoše, ovaj zlokobni virus i kobni zemljotres i da nikada ne posumnjam u tvoju prisutnost, tvoju pomoć i božansku moć.

Jučer se, Isuse, zemlja pod nama tresla, rušile se kuće kao kule od karata, pao je križ sa zagrebačke katedrale, urušio se krov crkve svetoga Marka… tvoji hramovi ranjeni, zatvoreni u strahu od coronevirusa i sve da  hoću ne mogu do Tebe, do oltara, do hostije…

Danas je tužna Duša Hrvata i uznemirano je srce Tvoga naroda. Isuse, oslobodi  nas straha, tjeskobe i naše zlobe. Kako je postao težak ovaj život i kako je teško nastaviti živjeti. Sve teže je živjeti gdje smo se radili, a još teže umirati gdje  smo živjeli. Raskinule su se sve veze između drugih i mene. Zatvorili smo se u kuće,  u stanove, u betonske ladice, u samice i svi smo postali zatočenici nevidljivog neprijatelja, svi odreda dobri moj Gospodine. Kako je gorka ova dobrovoljna kazna od sile nevidljive nemile, koja nam je živote pretvorila u pustinju. Ali ti, u čijim su rukama životi, ne dopusti da nas ova patnja uništi. Isuse, ne dopusti da nas svlada malodušnost. Smiri našu  tjeskobu i strah, svojim svjetlom rasprši našmrak i ovaj težak zrak, koji udišemo s koronovirusom i našim općim stresom.

Božji sine, Isuse poslušaj plač moj! Gospodine u pomoć nam priteci, spasi nas od nas i nas od ovih nevolja, od naših zala. Kamo da krenemo bez tebe? Što će biti od nas ako nas napustiš? Isuse, neka tama ove boli ne zasjeni svijest da smo stvoren za svjetlo i vječnu radost.

Bogomajko, Djevice presveta, Isusova Majko, Kraljice moja, Odvjetnice naša, Kraljice Hrvata ne zaboravi naše ljudske slabosti u svojoj slavi. Raširi svoje svete ruke i osvrni svoje blage oči na sve one koji trpe, koji se bore s coronovirusom, koji na svojim usnama osjećaju gorčinu života. Zagovaraj nas kod svoga Sina, da se smiluj nama Hrvatima, koji ga mole, psuju i vole…

Bože, smiluj se osamljenima, na smrt osuđenim. Isuse, smiluj se našoj slaboj vjeri, svima onima koji su nam dragi. Smiluj se jadnicima, onima koji mole, onima koji drhte u ovoj suznoj dolini i svima podari nadu i mir!

Gospe draga, Majko Isusova, Kraljice Hrvata, brani nas u ovom strašnom boju protiv pakosti i bolesti, naših ljudskih slabosti, zlosti i zasjeda đavolskih!

Ponizno molim, Isuse, brani nas od boli ove i stradanja, ove sudbe kobne, a Sotonu i duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom jakošću u pakao otjeraj! Amen!

Post scriptum

To te, eto Isuse, molim,ja malen i nedostojan, vremešni i grešni katolik i Hrvat

Ante iz sela Borčana, ispod Liba i neba, na domak brata Vrana i sestre Čvrsnice,

koji se u tišini došaptavaju o ljudskoj tajni i sudbini koja odjekuje svemirom.

Ante Matić